Tutustuin shamanismiin kuolleiden ihmisten sielun lintuilmentymään nojaten oman elämäni menettyihin ihmisiin liian varhaina poistuneiden liittyen.. Yhteys on voimakas.

On jo pitkään toistunut sama kaava, mitä kuuntelen 12-tahdin blueskiertoon kuuluvia artisteja, ylimmässä kerroksess 5-kerroksisen asuntoni parvekkeen edessä olevan puun oksille istuu kaksi lintua. Ne ovat kaksi liian varhain lähipiiristäni kuolleen ihmisen sielut ovat saaneet fyysisen poistumn jäljiltä maan päältä linnun fyysisen olomuodon. Yhteys on selkeä.

Ensimmäisenä linnuista, samaa lajia,, istahtaa oksalle myös itse omissa oloissani soittessani juurimusiikkia melnoomaan kuollut enoni, jonka kantalevykauppa oli Kane Records Turussa, ja jäljelle jäi hyvä levykokoelma. Toisena on liian nuorena syöpään kuolleen velipuoleni ilmentymä, ja nämä ihmiset pitivät yhtä loppuun saakka elämässään.

Toisaalta terveyskeskuslääkärin, sittemmin menehtyneen kotimaista kantria laulaneen tunnetuimpia populaarikulttuurissame niistä, Pekka Myllykoski laulaa ”Kuolema Kairassa”, mitä kaira viittaa lääketieteen termiin, mies harrasti samoamista Lapissa: ”Jos eksyn Lapin metsiin, älkää alkako etsiä” -tyyliin,, sekä ”Jos jossain näette kotkan elämänsä päättymisen jälkeen siivillään, muistanette edes vähän mennyttä Myllykoskea.

Itse tutustuin IRCNetissä saman ikäluokkani ”Korppi” -niimimerkkiin työkkärin ATK-kurssilla vuonna 2003, hän oli paras työvoimapoliittisen toiminnan kurssin kaverini, ja tapasin tämän äitinkin, joka oli myös työtön työnhakij siivoja-ammatissaan. Muista enää, mikä ”Korppi”-nimimerkin oikea nimi oli etu- ja sukunimi tottkai oli kaikilla tiedossa, mutta käytiin 6-7 tuntia päivässä kestäneen TSUTO-kurssin aikana ruokatauolla levykaupoissa, ja tämä soitti perkussioita peikkometalli-bändissä.

Korppi symboloi menetystä, kuolemaa, luova ihminen, sama mitä korttipakan Ace of Clubs, eli risti -korttipakan neljästä maasta, Myllykosken ”Kuolema kairassa” -kappaleessa mainitaan myös korppi kotkan lisäksi.

Kotka ”Eagle of Freedom” on Amerikan kansallislintu-symboloimana vapautta, vaikka Amerikan kansa j merikk valtio-instituutiona ei ole millään mittarilla mitattuna vapaa.

En ole ainut, ketä päätynyt samaan, Suomen tunnetuin Jukka Virtanen vielä vanhoilla päivillään otti osaa Arto Nybergin haastatteluohjelmaan, josta viime sunnuntaina lähetettiin 20-vuotisjuhlajakso, mitä Veskulla ja oli näitä rajakokemuksia, ruumistairtaantumiskokemus niistä julkisuuteen tämän itsensä tuoneena tunnetuin, muistan Suomen tunetuimman Jukka Virtasen jo edesmenneen todenneen, mitä tämä oli lomamatkalla, hänen olkapäidensä yli laskeutui albatrossi, ja tällä oli käynyt selvä yhteys sitä kohtaan, että siinä oli Virtasen laajan tuttavapiirin Junnu Wainio, joka on tehnyt myös Albatrossi -nimisen kappaleen.

Siiihen viitaten Junnulla on ollut selvä yhteys ”Naurulokkina sieluun siihen mieheen, joka on mitä todennäköisemmin ollut Kotkan suunnalla hänen tuttujaan, jolla on jäänyt puolitiehen monella jää opinnot.

Näissä kaikissa on ylemmän tason objekti luontokappale ”Lintu, johon on kuolleen läheiseksi koetun ihmisen sielu ottanut fyysisen poistumisen jäljiltä ilmentymän”.

En ole yksin. Yhden illan käytettyäni aiheeseen, shamanismi tarjoaa vastauksen tähän lintu-ilmentymään ihmisen sielun siirrtymisestä aikamme jälkeen täällä maan päällä.