Viime viikolla tuli juotua kori Karjalaa, Yhden tähden jallupullo, ja 0,5 litran pullo Tapsaa. Välillä on kiva resetoida oma prosessori ja ottaa vähän viinaa ja polttaa savukkeita kämpällä ja koneestakin kytkeä sähkovirrat nolliin, mitä humaanimpaa ajanvietettä elämänlaadun ja mielenterveyden edistämisen osalta on paikallaan välillä.
Kävi eilen mielessä, mitä olin noin 4 vuotta sitten onnettomuudessa, ja mitä promillet veressä oli jotakuinkin arkistandardeissa niihin aikoihin 1,7, mitä pyoräilyonnettomuus oli paljon aiemmin mitä silloin ensiavusta verikokeesta minulta mitattiin 3,6 promillea,mutta ei tullut aivotärähdystä.


Nythän sieltä sitten noin 3 vuotta takaperin tuli sairaalsta printtikirjeenä 2-3 kertaa vuodessa se aikataulu jälkitarkastuskäynnit Kaskenlinnan suunnassa, mikä on se esim. minun osalta aivotärähdyksen se hoito-osasto TYKSIn sairaassa mitä olin siellä jonkun vuorokauden siinä ensiavusta vajaan vuorokauden siirron jälkeen.
Aivot tosiaan. Siellä sitten lääkäri ehdotti, että jotain kotimaisia perinteisiä kuvaristikoita pitäisi harrastaa, ehdotti esim. Grawiko-kustantamon niitä Maailma/Eurooppa/Suomi -ristikot, mitä pitäisi jonkin verran älyllistä "aivojumppaa" aivotärähdyksen jäljiltä voisi olla paikallaan.


Mitä tiedustelin siellä vastaanotolla jälkikäyntien ensikerroilla, "Kumpi niistä nyt niistä kahdesta aivosolustani on kuollut siellä, että meneeko ne Grawiko-lehtikustantamon ajanviete ja aviojumppajulkaisut ollenkaan jakeluuni, kun toinen aivosoluni enää elossa, mitä Mensan siinä älykkyysosamäärätestissäkin, minkä tein joskus paljon ennen aivotärähdystäni nähden ainoastaan, minkälainen se on, niin siinäkin silloin tuli testin teon vaiheessa laserilla toimiva havaintokykyni ajan hermolla olevana, että ""VIttu olen tyhmä, en ymmärrä tästä mitään" -siinä kysymysosioss "Jatka kuvasarjaa loogisesti" -tyyliin, mutta silti lopputulos oli toista, vaikka sitä ei voi tsägällä ja tuurilla saada 176 pinnaa siitä, vai oliko se 178, kun keskiverto-ihmisen Äo on muistaakseni 165 luokkaa".


No kyllä sitten katsoin kioskin lehtivalikoimasta, niin se asiaviihdepuoli, mitä pääni tärähtämisellä tuossa onnettomuudessa jo ennen sitä olen päätynyt tekemieni ärsykkeistä havaintojen perusteella vaihtoehtoisiin ja hyvinkin tarkkoihin ajan hermolla oleviin asiaviihdepuolta aktivoivaa ajankulua itselleni kuitenkin, niin niissähän on ne rahapalkinnot kansa yksi, mitä niissä on joku satanenkoko lehden kaikki rahapalkinnot "Ratko ristikoilla rahaa", ja joskus vissiin osallistuin siihen Grawikon syys/talvi/kevät/kesäkisaan jonkun kerran, mitä ne olisilloin 500€ se lomakkeen lähettämisen osalta, ne arvotaan 4 kertaa vuodessa, sitten se oli 300€ en tiedä mitä se nykyisin on, kaksi kertaa siihen osallistunut, ja pitkään aikaan niitä enää katsonut.


On niissä tietty sosiaaliporno ja humaanina harrastuksena tämä kieleen perustuva asiaviihde-puoli tekemistäni havannoista eri ärsykkeistä, niin "aivojumppaa", siihen kanssa miettisin sitä viimeksi eilen, niin yhdistettynä lääkärini minulle ehdottamaan Grawikon näihin kustannusmyyntiartikkeliprinttimedia -nimikkeisiin ja tuotteisiin "Ajanvietettä ja Aivojumppaa." Aivot -tosiaan. Jumpattua on tullut aivoja tosiaan ihan Doctor's order, mutta ei ne sisällot niissä nyt niin kovin mielenkiintoisia päällisin puolin sitten lopulta ollut varsinaiset ne kuvaristikkotehtävät kuitenkaan, mitä niissä joka lehdessä toistuu se tietty hyvin kapea - alainen sanasto, mikä lienee selitettävissä sillä, että niissä toistuu ne tietyt vokaalit ja kirjaimet sillä tavalla, että se vektorigrafiikkaohjelmalla varmaan, millä ne siellä Kärsämäessä sijaitsevassa toimituksessa niitä laatii, niin saavat sen pohjan mittojen mukaan nopeasti kasaan.


Bisnespuolena ne ristikkolehdet mitä olen selvittänyt, niin en käsitä mitä niitä on väärällään noissa Lehtipisteen myyntipaikoissa, no niitä kustantamoita mitä skouttasin niitä on kourallinen, mitä tuolla Turun Kärsämäessä sijtaisevassa Grawiko kustantamon tuoteperhe-kataloogissa on toistakymmentä printtijulkaisua, mutta mitä ne kulut tulee joka toiminnassa ensin, ja se irtonumeron hinta on halvempi yleensä, mitä ne lehdet tilattuna price-range on 1€-3€ / myyty irtonumero, niin voisi kuvitella, että lehden valmistus- ja tuotanttontekokustannukset ovat kuitenkin suuremmat, tai ainakaan kovinkaan mittavaa myyntikateprosenttia yksikkoä kohden missään nimessä voi olla. Se kuitenkin hämää, mitä katsoin tuon Grawiko Oy:n talouden tunnuslukuja muutama vuosi takaperin edeltävältä tilinpäätosvuosi -kaudelta, niin se on miljoonan euron liikevaihtoa kuitenkin tekevä, ja tilikauden katetuottoprosentti on kuitenkin ei se nyt mitenkään ihan huono muistaakseni ollut, niin mistä ne tekee sen tuloksen. Toisaalta, Grawiko Oy:llä onmyos "Internet-palveluiden, ohjelmien valmistus ja myynti, ja tosiaan televiestintäpalveluiden tarjoaminen muistaakseni toimialana myos, että ei se nyt pelkästään niiden jonninjoutavien sisältonsä puolesta printtiajaviete -lehtien myynnistä koostu se kassaan tuleva raha kuitenkaan sitten.
No, asiaviihdettähän siinä tuli kun tuli tutustuttua tuohon puoleen. Se oli ehkä se merkittävin anti, mikä välillä saa vielä hyvällekin tuulelle sen sijaan, eikä se varsinainen lehden sisältopuoli, mikä oli sitä "virallista" ajanvietettä ja aivojumppaa, mitä siinä myynti/markkinointitekstissä lehden etukannessa yrittävät houkutella asiakkaan, prospektit, eli minut ostamaan kyseisen julkaisun.