Mitä tullut top-down -lähestymistavasta mietittyä taas kerran tätä asiaa, mitä katsoin Urheiluruutua ja iltalenkiltä sen jälkeen käytyäni ja tultuani Maikkarin kymmenen uutisten jälkeen Tulosruutua.

Sama, mitä yksilölajeissa yleisurheilija esimerkiksi, niin palloilulajeissa niin Suomessa, kuin kansainvälisestikin, se mikrotasolla urheilija on se kenttätason duunari, ja se kuuluu johonkin joukkueeseen, ja joukkue osallistuu tai se yksilö edustaa itseään johonkin edustusseuraan kuuluvana jossain sarjassa tai liigassa omassa lajissa sitä omaa lajiaan vetää maksimit. Sitten siellä on urheilutapahtumalle puitteet ja toimintafaciliteetit kunnossa, esimerkiksi jalkapallo-stadion tai urheiluhalli, kun tapahtuma on hyvin markkinoitu, niin pääsyliput käy kaupaksi, kuin häkä tupakkamiehen keuhkoille! Lipunmyynti Urheilubusineksessä ei kuitenkaan sillä ole mitään tekemistä häkämiesten kanssa.

Voisi olla saumaa selvittää juristien kanssa, voisiko Suomeen perustaa jotain rinnakkaisliigaa, mutta siellä on nihkeänä tuo esimerkiksi jalkapallon osalta Fifa, mitä ne kaikki pelaajat junnutasollakin on Fifa-lisenssin alaisia, ja varmaan sama Yleisurheilun tiimoilta, että kansainvälisen katto-organisaation lisenssin alla ainakin jossain kohtaa alkavat toimimaan.

Siinä pitäisi oikein selvittää juridinen puoli, miten saataisiin pystyyn nk. rinnakkais-katto-organisaatio, että saataisiin kilpailua edes kansalliselle tasolle kansainväliille toimijoille, mallia edesmenneestä KHL:n perustamsiesta, liigan katto-organisaatio pystyyn, että voitaisiin toimia täysin oma-ehtoisesti omin pelisäännöin!

Maksimit totta kai irti, niin kuin on varmaan tullut jo selväksi tämän blogin palaaville lukijoille Petrin elämän filosofia tämän autofiktion osalta! Tässä täytyy alkaa selvittelemään kilpailevaa katto-organisaatio -mahdollisuuksi sportin suhteen!