Tulin perjantaina päivittääkseni juomalasiastasto—kokoelmaani, vaikka tässä nyt päälle 10 vuotta pysyvissä väreissä pois kotoaa jo oltu pitkään, hankkisin uuden konjakkilasin ja kahden rikki menneen viinilasin tilalle uuden sarjan.

Täytyy myöntää, että tuli sitten Ammattikorkeakoulun päästötodistuksen käteen saamisen jälkeen, mitä siitäkin kulnut jo 6-7 vuotta, niin nauttisin pullon Schotch elämän vettä, ja join pullon koskenkorvaa, ja sitten nauttisin viikonlopun aikana sopivasti seesteisissä tunnelmissa hanapakkauksen punaviiniä, Sandels-kori tarttui myös matkaan Eerikinkadun K-Supermarketista.

Viikonlopun aikana nukuin välillä, pidin ravinnosta huolta ja lueskelin kirjawtosta lainaamini Asterix ja Obelix-sarjakuvia. Tuli kuunneltua ja katseltua Stevie Ray Vaughanin videoita aika paljon, ja ylipäätään suosikkini Eric Clptonin esityksiä, Hendrix-cover –konserttitaltiointi, jossa laulusolistina toimii Slowhandin lisäksi Sherly Crow, siinä esityksessä yhtyeen puhallinsoittaja tyylikkäästi pidän siitä sooloesityksestä, mitä ymmärrän puhallinsoittajaharrastajilta kuulemaani vuosien varrella siitä soittotekniikasta, mikä oittain on myös pakollista hallita esimerkiksi blues-jameissa harpun soiton osalta Bending-tekniikka.

Tänään näin täällä kotilähiössäni ensimmäistä kertaa tänä vuonna pari ikäistäni hyvän päivän tuttua, niin siinä kanssa, mitä vaihdettiin päivän kuulumisia, mitä luin YLE:n uutisista amulla, että näissä Boeing-lentokone joissain malleissa on havaittu löysiä pultteja. Siinä kävi mielessä Pulttisarja, niin kaveri sanoi, että luki juuri keskipäivän aikoihin saman uutisen, ja ymmärsi saman asiaviihde-sisällön.

Kävi ja mielessä, että pitäisi jonkintyyppistä ravintolamiljööseen sijoittuvaa asiaviihde-huumoriryhmää oman ikäluokan asiaviihde-sisällön uutisissa ymmärtävän miesporukan kanssa lähteä ideoimaan jotain Lapinlahden Linnut -tyypistä. Melkein se ”Edes Kerran” -televisioesitys kuvattuna ravintolamiljöössä mennyt suosikeissani ohi jopa ”Elämä janottaa” -esityksen. Mitä joskus muistan kuulleeni, niin siitä huumoriryhmästä jopa kuulemani mukaan parilla jäsenellä seonnut pää siinä määrin, että ovat mielisairaalan asiakkaita, ja viimeksi itä Mikko Kivinen oli televisiossa esiintyi, niin mies istuu muistaakseni pyörätuolissa istui. Se voi ja olla, että sillä ryhmällä jossain kohtaa tullut ylilyöntejä tämän viinan/keskioluen läträämisen suhteen, niin sillä ja joku hinta lopulta terveyden osalta.

Vaikka Kaurismäen ”Kuolleet Lehdet” -filmin suomalaisinaisnäyttelijätähti Alma Pöysti edusti suomalaista glamour-loista iilman palkintoja tyylikkäässä punaisessa mekossa punaisella matolla, mitä katsoin viime lauantaina televisiota viikko takaperin, mitä professori Kiti Kokkosen isän ja tämän aviopuolisovaimon perustama Ere Kokkonen Oy Tuotanto 2000-luvulta Arto Paasilinnan se ”Hurmaava Joukkoitsemurha” -tuli Yle päivän Suomi-Kinossaa, siinä ja tragikomiikan piirteitä suosikkikohtauksiani siitä elokuvasta on, mitä Santeri Kinnunen siinä matkaoppaan roolissa vetää sitä monologia siinä bussin etuossassa.

Muistuu mieleeni Helsingistä Yksityinen Elinkeihoharjoittaja toiminimellä ”Riskimatkat”, niin siinä ja voisi olla mustan huumorin aineksia, mitä lähtisin kauppaamaan itse matkanjärjestäjänä lomamatkapaketteja antaen vakuutena sen, että ”Mun myymälle ja järjestämälleni lomamatkapaketin hankkimisen jälkeen voi kotimaahan paluun täysin jo unohtaa ja kaiken muunkin lopulta, mitä se on kiveen hakattua ja täysin varma asia, että ei selvitä.” Tyyliin ”Elävien maassa”. No, leikki sikseen, eikä pidä olla lainkaan sarkastinen.

Asiaviihdepuolta tässä viikonlopun aikana tuli vähän ja, mitä tänään vasta juolahti mileeen, mitä olen laajetamassa sosialista toimintaympäristöä kovinkin aktiivisesti mitä ilmottauduin kahdelle työväenopiston englannin kielen keskusteluryhmään, mitkä jatkuu maaliskuun loppuun, mitä positiivinen kokemus kieliharrastusnaisista ja ihan taustaani ja kukkarooni sopivat hinnat oli, niin siinä oli edellisaamuna kaupungilla mitä kiikarissa on eräs kivan oloinen 21-vuotias pikkupimu, niin kysäisin ”Mihin oikein tähän aikaan olet menossa, voisit joku kerta tulla kylääkin, mitä vaikutat ihan mukavlta naiselta, niin nainen kertoi, että on menossa kouluun, mitä käy ammattikoulussa, niin alaa kysyttyäni ”Se on tämmöst kodinhoitopuolta ja läheishoivaa”, niin sitten kun kysyin, että onko sulla joku harjottelu tai työpaikka sitten vuoden tai mitä 1½ vuoden päästä valmistut sieltä linjalta, niin nainen kertoi, ”Ei oikestaan”, niin kerroin oitisi omaavani ratkaisun asiaan: ”Tuut kato sit vuoden päästä ko valmistut, ni mun emännäksi, nni pyöritetään yhdessä tätä huushollipuolta niinkö arkea pyörittämään.”, vitsillä tokaisin loppuun, perustetaan kato yhdessä vähän niinkö tyyliin ”Yhteinen lemmenpesä”.. No, leikki sikseen, tuttavuuteni piti myös juttua mukavan humoristisena.