Noin viikon ajan alitajunnassani yöt päivät nämä Monopoli-klassikkolautpelin Suomi-painos 1993 kortit Sattuma ja Yhteismaa -pakan tekstisisällöt ovat olleet resurssejani kuluttmassa. Tässä nyt jonkinlainen ulostulo, voi olla, että palaan näihin vielä. Toisesta ostamastani pakasta taisi puuttua 1 kortti, mitä myyjä sen oli ilmoitukseen pistänytkin. Sillä nyt ei ole merkitystä.

Yhteismaa

Olet saanut toisen palkinnon kauneuskilpailussa. Peri 200 mk.

Voitit kotikupunkisi miesmäisen mauttomuus ja tyylittömyyskisassa toisen palkinnon. Naiset yhä syrjivät sinua huolittelemattoman muotitietoisuudettomuutesi tähden sinua, mutta palkintoeuroissa nettosit 200€.

Lääkärinpalkkio. Maksa 1 000 mk.                

Soitit hätänumeroon, mutta ambulanssi ei noutanut sinua. Jouduit tilaamaan taksin ja sairaalassa kului 12 tuntia. Maksa 100€.

Jatka matkaasi ”LÄHTÖ” -ruutuun

On liian myöhäistä korjata menneisyyttäsi ja elettyä elinkaaren vaiherikasta elämääsi. Älä edes harkitse aloittavasi ”Alusta”, tahi ”LÄHTÖ” -ruudusta. Maapallolla ei ole paikkaa, johon voisit piiloutua. Tunnussävelmä Bond-filmistä tuttu ”The World is Not Enough”.  

Palaa korkeavuorenkadulle.

Ikäloppuna 40-vuoden ikäkriisissä lienee turha enää haikailla palaamista korkeakoulu-opintoihin, vaikka elämässäsi on joutoaikaa ainoastaan ja tekemisen puute voinnin ollessa aika ajoin vahvan rauhoittavien lääkkeiden ja neurokipuihin auttavaa rauhoittavien kanssa ihan siedettävällä tasolla ja pätevyytesi tutkintoihin olisi olemassa kuitenkin. Unohda jo opiskelut.

Maksa sakkoa 200 mk tai ota ”Sattuma” -kortti

Jätä sakot maksamatta ja sovita tuomio yhdyskuntapalvelulla.

Maksa sairaalamaksu 2 000 mk.

Osinko 7% etuoikeutetuista osakkeista. Peri 900 mk.

Kaverisi myi kaikki osakkeesi. Peri häneltä 900 euroa tappioidesi kuittaamiseksi oikeusteitse.

Maksa vakuutusmaksuja 1 000 mk.

Olet tehnyt bisnestä kevytyrittäjänä, ja vuosittainen YEL-vakuutuksen minimi on täyttynyt. Hanki YEL-vakuutus ja maksa vakuutusmaksuja, vaikka vastinetta juuri rahoille saakkaan.

Saat perintöä 2000 mk.

Työväenluokan tausta ponnistaen et saa lainkaan perintöä.

Mene vankilaan. Mene suoraan vankilan kulkematta ”LÄHTÖ” -ruudun kautta.

Liiketoimesi on johtanut ehdottomaan vankesurangaistukseen, jonka sovittamissijainti on Saramäki. Liituraitana sisään ja sassiin tyylillä paikan päälle kulkematta tuhannen kapakan kautta!

Elinkorko erääntyy maksettavaksi. Peri 2000 mk.

Lähipiirisi elinaikanaan ottaman henkivakuutuksen tähden tämän elämän päättyminen keuhkosyöpään koituu sinun eduksesi. Edunsaajan nimissä, mitä tuttavasi on merkinnyt sinut edunsaajaksesi, nettoat 2000€.

On syntymäpäiväsi. Peri 1000 mk jokaiselta osanottajalta.

Elämääsi tuli aikainen joulu, voitit arvonnassa. Lunasta 1000€.

Veronpalautus. Peri 400 mk.

Veromätkyjen eräpäivä lähenee. Kaiva kuvettasi pitää verottaja tyytyväisenä.

Olet myynyt varastosta tavaraa.. Peri 500 mk.

Teit hyvänpäiväntuttusi kanssa autokauppoja paikallisessa. Nettosit 500€.

Laskuvirhe pankissa sinun eduksesi. Peri 4000 mk.

Ohjelmointivirhe pankin ohjelmistoissa. Pankin tappioksi, jokaisen asiakkaan tilille tullut mysteeritonni euroissa yön erä-ajojen aikaan Pankki kärsii omat tappionsa. Sinunkin eduksesi.

 

VAPAUDUT VANKILASTA. (Tämän kortin saa säilyttää siksi, kunnes se käytetään tai myydään.)

Olet sovittanut viimein ehdottoman tuomiosi ensikertalais-option käyttäneenä. (Ihmisellä on siihen yksi ainoa mahdollisuus, kunnes tämä optio on käytetty, eikä sitä saa takaisin ostettua.)

Sattuma

Jatka matkaasi Hämeentielle. Jos kuljet ”LÄHTÖ” -ruudun kautta, saat periä 4000 mk.

Vietä päivä Hämeentiellä ja Campusalueen suunnalla tavataksesi mahdollisesti sinulle entuudestaan tutun neiti etsivän.

VAPAUDUT VANKILASTA. (Tämän kortin saa säilyttää siksi, kunnes se käytetään tai myydään.)

Mene vankilaan! Mene suoraan vankilaan kulkematta ”LÄHTÖ” -ruudun kautta.

Mene kolme askelta taaksepäin.

Palaat muistoissasi traumaattisiin elämänvaiheisiin, joista ei oikein sumeaa kuvaa ihmeempää muistijälkeä ole. Älä palaa omaehtoisesti  takautuvasti post-traumatisoiviin tapahtumiin tai asioihin elämässäsi, vaikka edellisen lääkityksen aikana yhä syvemmälle ajauduit niihin. Carpe Diem! Tartu hetkeen, ja rakenna tulevaa sen osalta, mitä voisi olla kehitettävissä positiivisessa mielessä. Pikkuhiljaahan asiat sitten rakentuvat ja syvenevät mahdollisesti osa niistä.

Maksa koulumaksuja 3000 mk.

Arvosanojesi ja älykkyytesi johdosta päätit jatkaa tieteellisiin jatko-opintoihin kotikaupungissasi. Rahoitussuunnitelma -kappaleen kuittaat pappa betalar -hengessä lähipiirin tarjoten allekirjoituksen vakuutena opintolainaan pankistasi, joka on suurudeltaan 3000 €.

Käväise tavara-asemalla. Jos kuljet ”LÄHTÖ” -ruudun kautta, saat periä 4000 mk.

Käväise Ekotorin huolinta-laiturilla viemässä sähkölaitteet heidän riesaksi, jahka he saavat myyntikelpoisen tietokoneen myyntiosastolle, jonka sitten ostajan takuu on nimellisesti ”2 viikkoa”, mutta käytännössä niin pitkään, mitä auton perävalot näkyvät kierrätyskeskuksen parkkipaikalta asiakkaan poislähdettäessä.

Jatka matkaasi Erottajalle. Jos kuljet ”LÄHTÖ” -ruudun kautta, saat periä 4000 mk.

Käväise naisissa. Olet saanut kutsun korkea-arvoisen henkilön drinkkikutsuille, jonne saapuu silmää tekeviä. Tarvitset välttämättä avec-kutsun tähden edustus-seuraa paikan päälle. Kustannuksia koituu yhteensä 4000€ sinun lompakostasi.

Saat nostaa pankista säästötilikorko 1000 mk.

Tyhjennä tilisi ja vietä rentouttava viikko iltelämässä edistäen sosiaalista toimintympäristöäsi sen sijaan, että vetäisit kalsarikännit kotona ja pistäisit tilit haisemaan nettikasinolla.

Maksa korvausta katujen kunnossapidosta 800 mk talosta ja 2300 mk hotellista.

Palaa takaiin edelliselle asemalle. Maksa aseman omistajalle kaksinkertainen vuokra. Jos kukaan ei omista asemaa, voit ostaa sen pankilta.

Maksu rakennuslainastasi, peri 3000 mk.

Kaikkia kiinteistöjäsi on korjattava. Maksu kustakin talosta 500mk, kustakin hotellista 2000 mk.

Laajennat yritys-imperiumisi reviiriä. Koronkiskurisi perii jokaisesta kiinteistön liikehuoneiston yrittäjältä 500€ ja hotelleista ja ravintoloista 2000€. Sinun eduksesi, arvon tycoon!

Olet voittanut ristisanakilpailun. Peri 2000 mk.

Olet oikea Kryptomaani! Alle 1000 voittoa tullut tälläkään kertaa.

Maksa sakkoa liian nopeasta ajosta 300 mk.

Ajoit uudella autollasi lähiöalueella roisia ylinopeutt. Päivätulojesi mukan se tekee 300€ sakkoa.

Jatka matkaasi Simonkadulle. Jos kuljet ”LÄHTÖ” -ruudun kautta, saat periä 4000 mk.