Mitä katsoin Pekka Myllykoski -dokumentit tuoreeltaan silloin kun se esitettiin YLE:stä, niin hämäräksi pisti, miten aidon ihmisen, Lääketieteestä valmistuneen terveyskeskusllääkäristä jopa entiset avioiduit naiset pistivät särmää kehiin soraa heittäen kuolleen miehen muistolle siinä dokumentissa. Missä lienee Meidän mediaverosta rahoitaman Yleisradion selkäranka?

Myllykoskesta vielä, kun lauluhommat alkoi ottamaan, niin Suomen merkittävimmäksi kantri-laulajaksi statuoituneena, kollegat Maaseutu-musiikkia vielä pisti Suomen lehdistölle tottakai tiedotuspuoli kuuluu musiikkibisnekseen, et selviä musabisnekesestä jos olet koko kansan tuntema, jos et ota haltuun mediaa, niin ”Laulaja Pekka Myllykoski on kuollut” -oli myös Turun Sanomissa se pieni artikkeli. Muistan sen hiljattain lukeneeni uudelleen myös itse.

No, Kevyet Mullat Pekan kaverit järjesti Huojuvine Latoineen Tavastia Klubi oltiin saatu varattua, niin kantrinaiset on parhaita punavihreät, lienikö joku Pekan vanha lääkisopikeluheila, mitä miehellä oli vielä ”Korkki kiinni 100 -päivää” -suorissa lähetyksissä tuntuu vähän mitä niitä jälkeenpäin katsoo, niin mieshän on humalassa niissäkin?

No, kaikki ei osaa tehdä lukion jälkeen vielä oman elämänsä etiikka/moraali -käsitystensä avulla oikeita päätöksiä: Lukioon ajautuminen naapurikuntaan oli itsellenikin koulupudokkaana 9.luokalta suuresta ikäluokasta ja vastoin ponnistamaani taustaa: Porvariyläasteelta vastoin katsomustani, sen lisäksi että olin totaaliseen suureen ikäluokkaan 1980-luvun alussa syntyneeseen kotikasvatuskulttuuri-urbaanikmijööseen väärään josssain määrin syntynyt, niin en osaa käsitellä varaaampien asioita, joista tuottikin ongelmia heti sopeutumiseen ensimmäisenä ylä-aste-koulupäivänä Jantusen teittely-käytännöt: Nuhteita tuli, täytyy myöntää.

Jaloviina on tullut tutuksi elämäni aikana, ja yhden tähden on parasta kamaa, mitä siinä on enemmän hohtoa näin maallisen ilmentymin, en osaa samaistua mihinkään hienostoon.

Tämä pätee jokseenkin abstraktille tasolle vedettynä tässä kontekstin ilmentymässä myös ajattomaan jakeluun, johon sen halusin nyt julkaista!

Mä toivon tämän oman Maaseutu – musikkia Oy:n artistin puolesta toivottaa kepeät mullat, Pekka, ja että ex-naiset jättäisivät rauhaa, R.I.P