Valtion pitkäripainenkin jouluaattona kolme tuntia auki, jotenkin mietityttää, onko aattopäivän kolmen tunnin aukiolo-aika taloudellisesti kannattavaa toimintaa, kun voisi luulla, että pelkät henkilöstökulut mitä työntekijöille täytyy maksaa pyhälisät ynnä muut lisät, niin se kolmen tunnin operointikulut mitä Alko on avoinna jouluaattona kaikkineen lopulta on suuremmat, mitä kolmen tunnin aukio-oloaikana liikevaihtoa kertyy tuotteista, joita kyseinen liike myy ulos.

Täytyy myöntää, että en ole minään vuonna käynyt jouluaattona viinakaupassa, mutta tuskin siellä kovin vilkas asiointivolyymi aattona on: Kuten minä muiden asiakas-segmentti ”palaavat asiakkaat” -lukeudun kanta-alkossani Kotikaupungissa, janoisena juomat on haettu jo hyvissä ajoin muutamia päiviä ennen näiden onneksi viikonloppuun tänä vuonna 2022 sijoittuvien juhlapyhien ajaksi.

En tiedä Alkon liiketoimintastrategiaan liittyen, varmaan jokin syy tai tausta siinä on pitää kioskia auki näin jouluaattonakin, kun en ole ainakaan toistaiseksi istumassa niissä pyöreissä pöydissä pääkallopaikalla, jotka ovat näitä linjauksia valmistelemassa. Voi olla, että en koskaan päädykään alkoholin suurena ystävänä kotikaupunkini kantakauppaani asiakastasolle edemmäs Alkon organisaation hierarkiassa. Se lähinnä vaikuttaa todennäköisimmältä ja realistisin omanikin arviohan asiasta on tämä totta puhuen.

Happy Holidays, eli joulunpyhiä ja palailen varmaan asiaviihteen kirjoituksineni takaisin tekstinkäsitelyohjelmaan luomaan ihan julkaisuun asti artikkelia Petri Lius -pseudonyymillä lähempänä vuoden vaihtumispäiviä päivän viettojen olleet jo kosteat hyvän toviin taas siinä kohtaa.