Mitä eräänä iltana lueskelin .edu -domain-päätteisestä asiallisesta dokumentista Murphy’s law -miten eri tieteenalojen se tulkinta menee ynnä muuta siihen liittyvää asiaa, niin mitä tuo vastakohta on Murphy’s Law ” Yhprum”, niin tuon osalta ja saa ilakointia illanviettoon, kun jossain kohtaa lähdetään kilpailemaan tuon oikeaoppisesta lausumisesta.

Toinen ja vastaava, mitä talouden, hallinnon ja markkinoinnin opintojen ensimmäisellä vuodella työyhteisöviestinnän kurssilla oli tehtävänä, että pitää valita jonkin yrityksen tuotebrändi, tutustua siihen ja kirjoittaa raportti/essee sitten siitä tiettyine tietty ohjeet ja mitä se pitää sisällään se dokumentti.

Mitä olen jo hyvin pitkään sieltä 2006 vuodesta alkaen säännöllisesti alkoi blended-viskien juonti, ja viime aikoina olen vähemmän, tosin en täysin kokonaan ollut juomatta, nykyisin toisinaan Highlands-alueelta, mitä niitä on skotlannissa 5 niitä päälueita, mitä kukkaroni ei kestä toistaiseksi single-malt -juomia. Olen toki niitäkin maistellut.

Johnnie Walker -brändin se ”Red Label” 0,7 litraa on eniten ostamani kuitenkin, vaikka niitä on savuaromiset on hyviä, muitakin, ja ravintolassa, mitä on tilannut kuitenkin senkin jälkeen, kun tupla-annokset mitä se yksi annos 4 centtilitraa on, niin 8 centtilitraa alkoholilainsäädännön uudistumisen jälkeen, niin tuplna jäillä ja ilman vettä, mitä se vesi on aromien vapauttamisen tarkoitus siinä käsittääkseni.

Sitten toisena vuonna opintojani hain vaihto-opiskelupaikkaa, ja minut hyväksyttiinkin Glasgow:n yhteistyöoppilaitokseen, mutta silloin jäi rahoituksesta kiinni se, että en lopulta sitten lähtenyt sinne. Olen sen melkein päättänyt, että elämäni aikana täytyisi siellä vielä käydä lomamatkalla, kuten Euroopan alueella nyt ainakin monessa muussakin paikkaa, mutta toistaiseksi ei ole varallisuuteni enää 2008 vuoden masentumistoipumiskauteni ja opinnot yms. antanut myöden. Toistaiseksi ikimuistoisin tosiaan on ensmmäisen kerran perjantai-ilta Cavern Clubilla, mitä menin niitä portaita alas sinne, siitä ei pääse mihinkään mitä 17 vuotta olen soittanut klassista ja soolosähkökitaraa ja sitä ennen ohjattua musiikkiharrastusta. Ei se nyt ainoa paikka, missä olen käynyt ennen Brexitiä, tai Helsinki-elämäni viinan huuruisimpina vuosina, mutta ikimuistoisin. Ei jäänyt yhteen kertaan, ja aina paluuliputkin tullut käytetyksi.

Skotlannissahan on ne pubeissa ja ravintoloissa viskin tilaamiseen liittyvät tilavuustermit ”Nap” ja ”Darn”, joista ”nokoset, nap” on pienempi ja sitten tuo ”Darn” on sitten tilavuuspitoisuudeltaan suurempi annosmäärä.

No, siitäkin saa asiaviihdettä, mitä varmaan ne sellä pubeissa ja ravitsemusliikkeissä työntekijät ovat kuulleet miljoona kertaa työuransa aikana, ja tulevat kuulemaan hamaan loppuun.

Ennen sulkemisaikaa juuri, mitä seurue on ollut viettämässä paikassa mukavaa kostahkoa iltaa chit chat, niitä näitä aika yhdessä viettäen, niin ennen sulkemisaikaa sitten vielä tiskille:

  • One more shot of Scotch, Darn, please!
  • It’s closing time soon, opening tomorrow again.
  • Da(r)mn!

Sitten tuo nap,

-Instead of Darn, go napping. Pick of bartender at this time of night for you, I think.

Sama se täällä Suomessa, ja joka paikassa eri kielikulttuureissa, siinä illan vieton lomassa alkaa hersyvästi kielijänteet ja kirjoitus luistamaan vähän hövelimmin, mitä sitten kun suullinen ulostulo jokaisella ihimisellä kulttuurista tai kielestä riippuen jossain määrin ainakin muuttuu jos tarpeeksi humalaan itsensä juo, niin aivan varmasti nuo on ajaton klassikko, jotka tuolla päin maailmaa kyllästymiseen asti ovat kuulleet. No, varman kerran jokainen paikallinen ihminen siellä, ketä käy missäkin säännöllisesti, ja turistit, jotka ymmärtävät kielen hallinnan osana sitä kulttuuria siellä lomamaatkalla olevana, on varmaan ainakin osa yhden kerran käyttänyt jotain vastaavia, mikä noissa se punaisen langan ydin on.

Pistän vielä tähän tuon artikkelin ”Cheap Thoughts”, josta selasin eri tieteenalojen tuota Murphy’s Law -materialia.

Cheap Thoughts

Kotiläksy:

Practice to Pronounce  ” Yhprum” down good-shaped and manners way.