Mitä tulin ajan kuluksi katsoneeksi hakukoneella kirjainlyhennelmää, joka ei ole sukupolveni teinivuosien nuorisoslangia, joten se kuulu sanavarastooni millään muotoa nykyisinkään, "EVVK", "Ei voisi vähempää kiinnostaa" -tiesin sen etukäteen tarkoittavan, mitä lähti hakutermistön konkreettisesti harkitusti muotoutumaan mielessäni ajatuksesta:

"Pitää olla tiettyä kapinahenkeä, mitä en ole markkinatalousjärjestelmän kannattaja millään muotoa, mutta kuitenkin päivän valon kestävällä tavalla julkisesti puhua sidosrymä-kohdittain protokollan mukaan siitä suullista tai kirjallista viestintää."

Tyyliin,

"Mitä mietit siitä, että toimilla ei monikansalliset kasvottomat jättti-korporaatio ökyporvarit saa lisää rahaa osakekurssien nousun tyssättyä vapauden ja yhteisöllisyyden kannattjien toimesta?"

"EVVK, Ei voisi Vähempää kiinostaa se porukka".

Sitten tuli vastaan tuo EVVK-Internet-palvelut, mitä pistin tuon joskus 1990-luvun lopussa, mitä oli se IT-buumi huja kesäkuussa 2000 se huippu, niin mitä olin Mikrobitti oli vielä hyvä lehti silloin, mitä olin 1995-1999 kestotilaajana siinä printtimediassa.

Noista eevk-arkistojulkaisuista, muistan joitain esimerkiksi tuon Korsoraattori-palvelun muistan joskus katsoneeni sitä silloin kun se oli ajankohtaisesti sitä ylläpitivät, ja noista vanhoista IRC-logeista ja tuosta IRC-teinivittuilubotista juolahti mieleen MBNetistä muistaakseni lataama IRC-Chat-botti -viihdeohjelma, siinä oli ja vähän samaa luonnetta, mitä katselin noita 1999-vuodelta noita IRC-logeja, mitä tuossa botin näytteeksi tuo evvk -sivuston ylläpitäjä todennäköisesti arkistoinut yhtä sun toista noilta ajoilta muutakin, mutta mitä nyt on julkaissut tuolla.

Tuo Käyttöjärjestelmän lyhyt oppimäärä vuodesta 997,, tai vastaava, sitä en ollut nähnyt, vaikka minulla on tuo Mikroitin fyysinen numero vielä tallella ne lehdet, jossa on tuo noteerattuna ja tuolla evvk-sivulla on skannattuna se lehden artikkeli. Niin paljon aikaa siitä esiteini/teinivuosistani, että aivan ny jokaista Mikrobitinkään artikkelia nyt ulkoa muista, vaikka niitä sen aikaisen Pelit -lehden lisäksi luin numeroa hyivinkin tarkkaan ennen seuraavan kuun numeroa.

Palatakseni vielä noihin aikoihin, juttelin sivarikaverini kanssa, johon tutustuin 2004, ja soitellaan puhelimitse vielä välillä, mitä hänellä on ja vähän sama historia, että yläasteella oikein tytöt eivät olleet kiinnostuneita, niin sama hänellä oli, että PC-CDROM peleissä ja sitten hitaalla puhelinmodeemilla roikuttiin netissä.

Mitä kysyin häneltä hänen henkilökohtaista suosikki jonkinlaista TOP-lista niistä sisällöistä, tai lähderesursseista, mitä niiltä ajoilta on, niin itselleni mitä nyt muistelen haikaillen, niin ykkönen oli ehdottomasti Haksun huumorisivu, sitten en muista "Huijaussivusto oli ja yksi mieleen painuvimmista, en tiedä, noilta ajoilta varmaan ei ole mitään Internet Archiven tyylistä noiden sen aikaisten puhelinlaitosten niiden käyttätunnuksien takana olleita missä oli se  -merkki ennen sen operaattorin antamaa käyttäjätunnusta sinne palvelimen kotisivutilalle, mitä muistan että se huijaussivusto ei ollut oma domaininsa, samaten mitä haksu myöskään ei ollut.

Kerrostalokyttääjät ja oli yksi niitä mitä jäänyt mieleen noista ajoista.

Haksu tajusi jo vuodesta 1995 lähtien, mitä se alkuperäinen huumorisivusto oli julkaistu silloin, niin hyvin varhaisessa vaiheessa koko HTML-esityskielen esiinmarssia World Wide Webin historiassa monta asiaa hyvällä tavalla siinä sivuston kokonaisilmentymänä mitä siihen kaikkineen liittyy, vaikkakaan verkkomaailma muuttunut täysin erilaiseksi niistä parinkymmenen vuoden takaisista ajoista, ja niihin aikoihin ei tainnut olla sillä tavalla mitään lainsäädäntöäkään sillä tavalla, tai ainakaan viranomaiset ei valvoneet oikein nettiä ainakaan polisiillakaan ollut mitään nettipoliisia lähivuosinakaan vielä pitkään 1995 vuoden jälkeen, niin sisällön osalta sellainen Haksun huumorisivun kaltainen sisältö ei kestäisi hetkeäkään, etteikö sensuuri joku taho iskisi ylläpitäjän osalta uhkauksineen. Tosin nykyisin on Facebook-ryhmissä noita samankaltaisia huumorikuvia nyt anakin.

Olen kerran kuullut reaalielämässä Haksun oikean etu - ja sukunimen, eikä se ole mitenkään johdettavissa tuosta käyttätunnus "haksu" sen muistan siitä, mutta siitä on niin pitkä aika kun kuulin sen, että olen unohtanut sen valitettavasti. Ei sitä äkkiseltään ainakaan Google-haulla haksun oikeaa nimeä löydy. Jos joku asiaviihteen tämän blogin seuraaja varmaan monikin tietää tai haksu itse, jos haluaa kertoa sen, mitä haksun oikea nimi on hyvinkin laajan joukon tietoisuudessa kuitenkin. niin voisi virkistää muistiani.

Suomen kansallismuseolla on alkanut hiljattain projekti, jossa varmaan yhä jatkossakin eteenpäin hamaan loppuun arkistoidaan Suomen kansallisarkistoon myös verkkolähteitä, mitä katsoin sitä reilu viikko takaperin sitä palvelua, niin ei silloin tullut katsotuksi tuota Haksun huumorisivua sieltä.

Siinä nyt kävi ilmi, että yksi video itsestäni löytyy arkistoituneena kyseisessä verkkojulkaisu -museoarkistossa, joka on katseltavissa vain jossain yleisöpäätteellä museon tiloissa, ja se on Yle Areena -lähteestä, jossa on julkaistuna valmistamani lyhyt vaali-haastattelukysymyksineen -videohaastattelu, joka liittyy 2017 vuoeen, kun olen yhden ainoan kerran ollut ehdokas-asettelulistalla kotikaupunkini Turun kunallisvaltuustoon 2017 vaaleissa, ja äänisaalis oli se, että no kerrataan sekin nyt vielä 10 turkulaista oli sitä mieltä,, että olen paras mies tämän Turun valtuustoon ajamaan ja esittämään sidosryhmieni, joista äänetäjäni ovat ainoastaan yksi, sitä asiaa puhuen myös sitouneena ehdokkaana myös puolue, jonka listoilla olen rivikannattajäsen ehkä nykyisin enemmän, niin puolueohjelman mukaista yleistä linjaa.

No, se politiikasta. Ei pidä sotkea nyt Asiaviihteen tuottamista politiikkaan, vaikka politiikastakin löytyy hyvääkin viihdettä välillä ihan spontaanisti, vaikka kyse ei ole huumorista tai leikin asiasta lainkaan lopulta sitten kuitenkaan.

Mitä vielä nostan esiin tästä volyymistä, mitä aloitin Uusi Suomi Puheenvuoro-blogin silloin kunnallisvaaleja ennen, mitä tutustuin ohjeistukseen ja vasailin myös noihin vaalikoneisiin joihinkin, mitä pidin sitä hyvänä kanavana esittää asiaa, mitä haluan esittää niin olen yhä aktiivisesti kirjoitan sitä, ja viime kirjautumiseni jälkeen oli lukukertoja kaikkineen ollut noin 3,5 miljoonaa silmäparia oli käynyt lukemassa artikkeleitani.

Jos nyt ajatellaan, että Suomen väkiluku on reilut 5 miljoonaa, no ei se kaikki ole eri lukijoita, eikä kaikki suomalaisia, mutta mitä voisi aktivoitua kentällä ja sitten Brysselin koneeseen tavoitella EU-mepin paikkaa elämän ehtoopuolemmalla, niin tuosta 3,5 miljoonan otoskoosta pieni prosenttimäärä mitä siinä on koko Suomi yhtenä vaalialueena, niin melkein räjäyttää äänipotin Suomen laajuisesti.

No, taas tuli politiikkaa, vaikka juuri totesin, että sitä ei pidä sekoittaa viihteen tuottamiseen.

Jos siellä yksi EU-meppi paikka on kiintiö, niin jos ehdokkaaksi asetettaisiin, niin voi olla silti aika haastavaa ylittää jo pitkään siellä Brysselissä punavihreisiin ja näihin muihin vasemmistoryhmiin sitouneita ja ryhmään liittyneitä sitä yhtä meppiä, joka siellä nyt on se puolueen kapasiteetti.

No, tämä nyt oli tämä pääasia, jos joku ei ole vielä tuota evvk-Internetpalvelut -arkistohistoriasivustoviitteitä katsonut, niin ainakin tuon 1990-luvun lopun tietokoneharrastajille ja hyvän asiaviihteen osalta viihdyttävää, ettenkö sanoisi?