Mitä luin YLE:n uutisista, ja katsoin uutisvideon, mitä paikallisten sunnuntaille siirrettyjen karnevaalien teemana oli tässäkin blogissa jo aiemmin mainituksi tullut suuri kauppiassuvun jälkeläinen, tutkimusmatkailija Marco Polo, niin päädyin verestämään Gondoli-tietoutta, eli ”gondola”:sta hauskasti Petrin tyyliin.

Jo Ala-asteella tuli Venetsian kanavissa liikennöitsijät suosivat gondoleita, En ole tietääkseni gondolieerisuvun jälkeläinen missään polvessa, eikä minussa tietääkseni virtaa kuninkaallinen verikään, niin en itse souda korkean perän päästä pitkällä peräairollani.

Ensimmäkseen kyynärnivel kokoluokaltaan sopiva ”Hankain”, joita venesepät veistävät telakoillaan.

Vesikulkuväline-tietouteni kattaa siis laajemman tuotekategoriat, kuin perinteisen kirkkoveneen, johon jonkin verran on tullut vuosien mittaan lukion jälkeen tutustuttua ihan positiivisissa merkeissä.

Gondoli on myös hiihtohissi näemmä, mutta niistä en tiedä mitään, koska en ole koskaan käynyt laskettelukeskuksissa missään päin Suomea, saati keski-euroopassa. Työväenluokan rahvas ei laskettele, mutta silti koen että en ole jäänyt mistään paitsi.

En sitten tiedä surullisekuuluisa kotikaupunkini Kakolan nykyisin ravintola-hotellin sijainnin suunnalla sijaitseva Funikulaari lienee ja jotain vaikutteita saanut gondoli-hissistä?