Vanha vitsi, että ”Musta ei tullut tuomaria, vaan musta tulikin juomari”. No, nyt erityisesti VAR-videotuomarointi tietyissä Eurosarjoissa ja jalkapallon kansainvälisissä kisoissa ja jääkiekon kotimaisessa SM-liigassakin on pistänyt silmään tuo ”Avustava videotuomari” -tehtävänimike, -pesti.

Sehän saa aivan uusia ulottuvuuksia vanha vitsi, ja monen elämän kohtalon osalta ei mikään vitsi edes, mitä monellakin varmaan julkisuuden kasvolla alkoholismi on ammattitauti, mitä saattaa olla käsittelemistä, eikä pääse ylitse, jos on esimerkiksi videonäyttelijä aivan päivän valon kestävissäkin koko perheen filmeissä, mitä pitääkin filmin olla, että sitä pystyy ja ihmisen valveillaolo-aikana esittämään kaikki kanavat, ja koko perhe pystyy nauttimaan viihteellisemmästä uudesta televisio-tuotannoista niin kotimaisesta, kuin ulkomaisista vientiformaateista suomi-versioina, joskin kotimaisuus ”Valmistettu kotimaassa” on ehdoton ykkösprioriteetti, kannatan sitä.

Toisaalta, itse mitä televisio kasvatti minut 1980-luvun lapsena, niin erityisesti aikuisemmalla iällä tässä viime vuosina tavallisesti mitä ei ole vitsi, että eläkettäkin saa nostettua toistaiseksi vielä kahdessa erässä, taas tiistaina haen videojuomat Alkosta, pari ideakoria, Video-oluet Lidlistä, yms. kanta-alkostani seuraavan kahden viikon materiaalin.

Mitä on totta, että kotimaisissa televisiotuotannoissa on ja hyviä tuontiformaattejakin ajankohtaisia tulee jatkuvalla syötöllä, tosin pitää olla kokenut silmä ja mielikuvitusta tyyliin ”Asiaviihde Petri Lius” -ympäsyvään kieroutunut humaani taju psykedeelisesti vääristyneistä mielleyhtyhmistä, mitä tulee kieleen perustuvien merkitysten luonnissa ajan hermolla koko ajan aistit ja havainnot toisaalla laser-tarkkana pitää äkätä oitis.

Minulta tämä luonaa, niin kyllä se on ihan totta, että televisio on kaikin puolin viihdyttävää sisältöä tarjoava kulutushyödyke, eikä tarvitse mennä kotimaisia mediakonserneja kauemmas tarjonnan perässä.

Videoiden ja televisio-ohjelmien tavallisena kuluttajana sen enempää mitään ambitioita siihen työpuoleen siellä ole lainkaan, niin rentoutumisaste ja mielialan nousu ja elämän laatu kohenee huomattavasti, kun vähän videojuomien kanssa nauttii hyvästä televisio-tarjonnasta kotimaassamme Suomessa.

Avainsanat,

Videot, videointi, ohjelmat, ohjelmointi, juomat, juomaroiti, juominen, Videojuomari, videojuomarointi, videojuomat, videot, ideat, ideoinnit