Mitä koen, että ensimmäisen polven ylioppilaana ja myös myöhemmin monen krouvin kautta ja yhteensattumien summana sattuipa viinanhuuruisimpien vuosieni jälkeen kotikaupungissa yleisen talouden, hallinnon ja markkinoinnin B.B.A alempi korkeakoulutukinto suoritettua, mutta anteeksi jos tieteen häpäisin, ei siinä mitään, lienee mahdotonta miessukupuolen edustajana löytää luonnontieteiljän maailmankatsomulla myöskään järkeviä argumentteja rahoitussuunnitelma -osioon jatko-opintojen tutkimussuunnitelma-dokumenttiin köyhästä paskatyöläisperheestä olevana? Olen päätynyt samaan, mitä monet koulutetut miessukupuolen edustajat ova päätyneet samaan, että naissukupuolen edustajilla on tasan kaksi rahoitusmetodi-argumenttia, jotka ne kirjoittavat valideina käyvinä hyväksytyksi läpi, mutta ei mennä niihin. Kaikki tietävät mitkä ne ovat? Opiskelu voi siis sopia joillekuille, jotka mahdollisesti pääsevt heti lukion jälkeen siihen putkeen ilman välivuosia, tai eivät ole ensimmäisen polven korkeakoulutukintoa suorittaessa, sama mitä ekassa vuokrakämpässä pois vanhempien luota, se ei kestä pitkään. Kolmen sääntö näyttää pätevän tässäkin. Eli koulutuksen voi unohtaa, vaikka kuinka ÄO:ni on Mensan tekemäni testin mielenkiinnosta lähempänä 180- kuin 170, vaikka en ymmärtänyt ”Jatka kuvasarja”… osiosta mitään testiä tehdessä.

Ajan kuluksi huaanista lähestymistavasta harrastajan kirjallisuutta, luovaa kirjoittamista, vaikka musiikki ja -kulttuuripitoisuus on elämäni ylläpitävä omaehtoisena terapiana jotain elämäntarkoitusta viittaten siihen tarkoitusta antavaa elämääni ollut läpi elämäni pimeimpinä hetkinä. Vaikka asun Internetissä, jo heletin pitkään laajan ja koko skaalan tästä tajuten hyvässä ja pahassa, tietoisesti filosofiaani kuuluu ihmiselämän monimutoisuuden, jatkumo on tärkeä ja kestävän kehityksen periaatteella epäkaupallisesti edistää kulttuuripääoman säilymisen edistämistä omalta kohdaltani uuttakin luomalla tulevien sukupolvien ehkä jopa niiden myös, jotka tietävät paremmin, teen sen tietoisesti. Välillä on kiva lyödä sähkölaitteiden virrat nolliin.

No, kirjasto on täynnä joka alan kirjallisuutta, ja netissäkin on enemmän täällä on paskaa, mutta yhä enenevimmissä määrin hyviäkin virallisia arkistolähteitä, ja asiaa sisältävääkin ihan laadukkaitakin verkkojulkaisuja muilta tahoilta, niin yhden illan käytin Helsingin Yhteiskoulun ylioppilaan, Helsingin Yliopistossa opiskelleen ympäristöfilosofi -pioneerin, mitä se Vihreä liike 1990 luvulla syntyi ympäristöliikkeen sulautumisesta järjestäyneempään muotoon, Pentti Linkola, myös Suomen tunnetuimpana toisinajattelijana statuksen -profiliissa oli jonkinlainen kummisetä/esi-isä/pioneeri tässä ympäristöfilosofian ja Vihreän liikkeen järjestäytyneen poliittisen järjestön historiaa edeltävä ihminen.

Vihreä Liitto on täysin eri, mitä sukupolveni tällä hetkellä ne toimijat käsittävät sen toimillaan, ja se on yksi syy, mikä harraa viheitä vastaan ainakin puoluevalintaani tehden, koska siellä taitaa olla luonnontieteiljän näkökulmasta, mitä olen myös humaanista filosofian lähestymistavasta tajuan tekisten taustoista informaatiota repiä lukiessani niistä taustoista, ja ymmärrän tekstien lukemisen niistä esitiedoista käsin, mistä tekstin tulkintani on muodostettava kokonaisuudessaan, niin Linkolan tekstit tietyistä niistä aiheista, jotka nyt ei ole kovinkaan ihmisen elämän säilyttämisen ja terveyden ylläpitämisen kannalta tärkeitä, niin niissä on tietty totuuden siemen, mitä itse insinööri-orientoituneena ymmärrän myös laajemmin luonnontieteiljän maailmankatsomuksen, mitä käsitän laajasti luonnon historiaan liittyvän aihepiirin mm.

Linkolan ne puheet lienee jonkinlainen ekosatanistien esipuhe, aatteen alkuun sysäävä profeetia, mutta ei tarvitse mennä mihinkään uskonnolliseen tai kultin kaltaiseen lahkoon, eikä edes uskontoahan nekin on puoleen tai toiseen, mitä tosiaan joka tieteenalalla toimii kaikki tieteenalat molempiin suuntiin, molemmat ääripäät ovat yhtä paikkansapitäviä, jos objektiivisesti tarkastellaan, niin kuin pitääkin ilman vääristyneitä mielteitä, jos sellainen on ihmiselle edes mahdollista?

Kokemukseni mukaan taitaa olla nykyiselle Vihreän liiton ikäpolveni edustajille täysi tabu ja vaiettu ja kielletty aihe nämä Linkolan tekstien sisältö ja asia, mitä mies kirjoittaa, vaikka kuitenkin Linkola on siellä taustalla ennen 1990-luvun alkua Vihreän liiton järjestäytyneempää järjestöliikettä niistä ympäristöliikkeistä, joissa Pentti oli mukana ennen puolueen virallista järjestäytymistä juridisesti poliittisesti ja -aatteeliseksi yhdistykseksi kaupparekisteriin.

Pari iltaa käytin asiaviihde-näkökulasta projekti-nimikkeellä: ”Tossa on noita Linkolan tekstejä, niihin voisi vähän perehtyä”.

Omat humaanista lähestymistavasta historian suurmies-esikuvat lienee jaettavissa seuraavasti poislukien talousvaikuttaja-tycoonit, ja kulttuuriharrastuksestani ammentavat Macca ja Clapton,

Nelson Mandela

Bob Geldof

Nuo kaksi arvostamaani humanistia ovat täysin Linkolan vastakohtia, vaikka punavihreästi ihmisen jatkumon periaatteella ideologiaa totettuaen ovat myös jokseenkin toimillaan päätyneet elämänfilosfoiansa kautta myös globaalisti julkkiksi, ja vaikka toinen on vielä fyysisesti olemassa-hengittäen tässä yhteisössämme, se on hieno sekin myös!