Tämä Suuri ja mahtava Internet, aikamme globaali jatkuvasti laajentuvine lukumäärine lähdeviitteitä, joskaan ei kaiken kattava yhä 2023 alkuvuodestakaan myös asiaa sisältävine lähteineen tietovarastona, arkistona koen tämän, mitä käytännössä asun täällä. Olen jo ajat sitten muuttanut tänne asumaan, voisi sanoa.

Lisää bittivirtaa 24/7 päällä jo noin 1,5 vuoden ajan ollut 5G-verkkoyhteyteni reitittimeen tarjosi eilen vielä ennen uupumista yliannostuksen saaneeni videoviihdettä, idea lähti työnimellä ”Senpai for Wisdom” -jakamisen autuus ja ilo on tämän netin loistava etupuoli, josta pidän.

Lisäksi, mitä viime vuoden lopussa viimeisin Nintendo Wii -videopeli, jonka pelasin 98%:sesti kaikkineen, pidän Kirby -pelisarjasta, menemättä R.I.P, edesmenneeseen Nintendo-casesta tuttuun juristi John Kirby -jonka innoittamana tuo Kirby, sukupuolineutraali lopulta virallisen tiedotteen jälkeen peli-Franchise Japanin ihmemaan leluvalmistajana noin ainakin sata vuotta takaperin aloittaneelta nykyiseltä ohjelmistoyritys -päätoimialana pitävältä Nintendo. Nimikaima myös eilen esiintyi ihan Suomen Yleisradion Teksti-tv -uutistiedotteessakin, Yhdysvaltalainen hänkin.

Fandom -trivia tietoutta löytyy MarioWikiä, Kirby Television show and episodes Appearances, toinen mikä kolahti viime yönä, katsoin muutaman avausjaksosta lähtien Kirby: Right back at Ya! -alun perin lasten animepiirrosfilmiä joka löytyikin Internet -arkistosta katseltavaksi.

Tekee gutaa. Väsyin näiden nyt jakamieni lähde-URL-lähdeviiteineni osalta videoviihde -yliannostuksen saatuani ja katkaisin sähkövirrat läppäristäni jo jokseenkin poikkeukselisen aikaisin noin 0:33 viime yönä.

Keskiajalla yleisnerot eivät olleet ainoastaan italialaisia ja siellä vaikuttaneita oman aikansa multi-talentti -oman aikansa supertähtiä tyyliin ”Middle Ages of Italy got Talent” -megasuosiossa olevia maailmasta ymmärrykseen ja jonkinlaisen kattavan yleissivistyksen elämänsä aikana hankkimaan pyrkiviä, 1600 eli myös Englannin maaperällä  englantilainen yleisnero: kirjailija, lakimies, filosofi ja valtiomies Francis Bacon, idoliopin kehiys elämän työnään tavoitteena uudistaa kaikki tieeet, jotain siis hyvinkin univeraalia, jonka kuuluisimpia popularisoiduin ja yhä tietovisakysymyksissä elävä nykypäivänä keskuudessamme kuuluisa lause:   ”Tieto on valtaa”,

Tästä nyt menemättä enempään filosofiaan, mitä en ole perillä siitä oikeastaan lainkaan, luonnontieteistä ja jonkinasteista talouspuolta korkeakoulusivisykseni kautta hankitun osaksi integroituna pyyvää maailmankuvaani, vaikkakin humaanipäissäni luonnollisia kieliä harrastankin, ja fyysisten printtiniteiden lukemsta ajankuluksi useammilta eri aloilta, kirjallisuus ja luova kirjoitaminen siis,

Jotenkin näin -päädyin mihin päädyin:

Tieto on valtaa.

Globaali Internet on tiedon valtaväylä,

Jos tieto on valtaa, Internet lähdeviitteineen ymärrtävä medialukutaitoinen ja terveen lähdekritiikin omaava ihminen on vallan kahvassa kiinni menemättä taloustieteilijöiden Data Assets -termiin, jossa markkina-arvoa nostaa yhtiön omistama data.

Sumeilematta tiedon on oltava kaikille avointa ja vapaasti saatavissa, tiedon pihtareille ja panttaajille käy köpelösti lopulta näkemykseni mukaan, ainakin jos ”Jerevision”, pseudonyymi myös ”Petrivisio”, menemättä sana-assosiaatioissa siihen, mitä t on suomen kielen konsonanttiäänteissä myös leikkisästi d, pehmeämpi sävy ja S -eteen perheen kuulumisen statuksen viestijänä -menee deduktion ja logiikan puolelle, vaikka edustan miessukupuolta synnyin miehenä ja koen olevani mies ja loppuun asti olen mies.

Lopputulemana nykäisen revitellen seuraavanlaisen:

”Internet on Ihmisen parasta (jakamisen) aikaa!” (Jere Sumell, IKI Ry:n elinikäinen)

Ei ole muuten oikotuulena nykäisty miete-lohkaisu, premissit yllä ja kaikkihan se itsestä kiinni, mitään tapahdu tai merkityksiä tule luotua ihmisen elämässä aina siinä jotain ihmisen toimintaa on sen seurauksena sitten jotain tapahtuu. Mikään tyhjästä tule. Mitä mennään käsitteellisellä tasolla kielen suhteen, mikä jo vaatii tämä ihmisen eri kulttuureissa kieli vaatii kovinkin korkeataoista aivotyöskentelyä, toinen niistä kahdesta aivosolusta ei ihan riitä, kuin korkeintaan kankeaan suomi-savo massoja tavoittavaan televisioviihteeseen jolla sitten lopulta tuskin on mitään painoarvoa kovinkaan suurissa määrin lopulta sitten mitään sanottavaa?