Pääsäisen vietostani poimittua

Mitä eilen torstaina itselläni oli tuomionpäivä, mitä lääkäriaika verikoetuloksista tuomion olin kuuntelemassa, ei vieläkään viittausta edes kuolemantuomioon, joskin huolissaan oli tupakanpoltto -ja viinan juonti paheestani. Totesin vain, että mitä tässä kämpällä tulee välillä jouten olo pitkäksi, eikä tuota naissukupuolen edustajaakaan ole oikein löytynyt tähän elämään, en ole kenestäkään löytänyt niin paljon naisihmisestä tunnetasolla ole löytänyt ketään vapauden rikoskumppania itselleni toistaiseksi, niin siinä tulee välillä nautittua Koskenkorvaa elämän laadun parantamisen vuoksi, vaikka enää elämästä ei juovu, se ilo kokonaan kohtuullisen suuristakin kirkkaiden nestetilavuuksien nauttimisesta on kadonnut jo aikaa sitten.

Lisäksi oli mielekäs uusi naislääkäri, ikäisen neiti etsivä, joka alkoi pitämään oman ammattikielensä esitelmää, minkälainen on normaali verenpainetila, niin tuli todettua, että nyt on neiti Etsivä tentit mennyt läpi verenpaineluennoissa ja kursseissa, kun tulee jargonia niin, että en ymmärrä mitään siitä kielestä. Sama, mitä elämäni aikana yhden Epikriisin lähettivät minulle pyöräilyonnettomuudessa kun olin, siitäkään A4-tekstidokumentista ymmärtänyt sanaakaan.

Tänään pitkäperjantaina kävin kaupungilla katselemassa, mitä hyvä ulkoilusää, niin mitä pistin merkille, että Taidekauppiaalla oli ”Tyhjennysmyynti” menossa Taidegalleria Interissä. Taidegalleria siinä mielessä kiinnostava liike/toimiala, mitä se yrityksen ja omaisuuden arvo on niissä esillä olevissa kuvataideteoksissa siellä galleriassa, mutta se on vielä hämärän peitossa itselläni, miten tuollaisen kuvataideteoksen arvo määritellään, miten se määräytyy, mitä näitä tunnetuimpia Picasso, Leonardo Da Vinci italalainen yleisnero keskiajalla, ja Rembrandt, näitä tunnetuimpia kuvataiteen instituutioita, niin nehän on aivan satumaisen arvokkaita ne heidän omana aikaan tateillut teokset, kaupathan syntyy siinä kohtaa, kun ostajan ja myyjän hinta kohtaa, sama se taidegalleristin tai taidehuutokauppiaan osalta on, mitä se parempi siellä myyntipuolella olla, tulopuoli se parempi osapuoli siinä hommassa on. Tulopuolella se olla pitää.

Mitä sitten hyvän päivän tuttuni täältä vakiintuneesta kotilähiöstäni tuli linja-autopysäkile siinä kauppatorilla sitten, ja totesin, että onpas sulla isohkon kokoinen taskumatti, niin tämä totesi, että pääsiäisen vietossa hänkin oli, niin tuli todettua, mitä itse olen käsittääkseni syntynyt vissiin parisen viikkoa etuajassa tähän maailmaan, että tämä elämä janotti jo silloin niin maan perusteellisesti, ja sitten jossain elämänvaiheessa, kun tutustuin keskikaljaan ja tähän viinapuoleen, niin sehän on ollut menoa siitä lähtien ja loppuun saakka kaadutaan saappaat jalassa.

Sama se, mitä sähkölaitteen kun ostan liikkeestä, en lue ohjeita ensin, ohjeet on amatöörejä varten, ammattilainen ei tarvitse kodin elektroonikan osalta ohjeita lukea käyttöönottovaiheessa, mutta sitten kun ostaa Ikeasta huonekalun, siinä tulee kasaamisohjeet mukana, joista ei ota lainkaan selvää, että siinä menee 1-2 Koskenkorva-pulloa, että saa mööpelin kasaan, jos saa. Sitten näihin sähkölaitteisiin liittyy ”Kuuluisaat viimeiset sanat” -tyyliin, ”Tästä kytkentäpiirin portista ei kulje sähkövirta tällä hetkellä, kytkentä on turvallista suorittaa -lopputulema siis”.