Perjantain talous-aihenosto

Puhelimessa tuli turistua sivarikaverini kanssa, joka kyäisi ohimennen, että tiedänkö mitään tuollaisen 500€ setelin päälle mitään?

Vastasin siihen, että päälisin puolin ulkonäkö jotakuinkin tunnistettavalla tasolla, mitä olen pari kertaa sen talousuutisten uutisartikkelin kuvituskuvassa nähnyt, miltä se näyttää, muuta kokemustahan minulla ei ole siitä.

Taloudesta jaloon sepän työtiedotteeseen.

Seppo päätyi selälleen, mitä Seppo ja Sen Selkä sepitettiin sepästä veistettyä suullisen perimätiedon kautta välitettävän illanvietto-perinteen jatkumon ja traditioon pohjaten.

Metsä -sijoitustietoutta

Suomemme elää metsästä, mitä pienikokoisen pohjoisen maamme kokonais-pinta-alasta on päälle 80% metsän peitossa.

Mitä tulin katsoneeksi, kun selvitin hakukoneella, onko Katajanmarjat ihmiselle kelpaavaa ravintoa, niin onhan ne, ja tuoreet katajanversot vasta terveydelle positiivista vaikutusta jokamiehenoikeuksien turvin poimittavaa ihmiselle kaikin puolin sopivaa ja terveellistä luonnontuotetta, mitä luin artikkelin Maaseudun tulevaisuus -lehdestä vuodelta 2018.

Artikkelin päätyttyä verkkojulkaisussa ohjattiin Metsäpalveluiden pariin, jossa päädyin siihen, että 2018-2023 aikavälillä mäntypuun päätehakkuu -hinta perustuen metsäkauppoja ja -sopimuksia ostajan ja myyjän välillä hintoihin perustuen on ollut kovinkin hyvällä tasoll ROI puuaareittain, tai melkeimpä varmaan metsänomistajilla on jo useamman sukupolven ajalta hehtaarikaupalla sitä metsää takana siellä suvussa, vaikka nykypäivän moderni nouseva trendi lienee myös kestävän kehityksen näkökulmasta metsäbisnestä maillaan tekevillä olevan metsän ja luonnon monimutoisuuden säilyttämisen lisäksi metsä -kulttuuri ja -kansamme sielunmaiseman hyvinvoinnin rikkautena toimivuuden vaaliminen. Näinkin voi olla? Voisi kuvitella, että jos tänään osuu siihen ainoaan Eurojackpot -riviini pääpotti, mitä se rivi on kaikissa lotoissa ollut yksi arvonta toukokuun lopusta lähtien, itse ainakin kehittelisin luovia innovaatioita myyntiartikkelien luomiseksi kaupallistamalla ja tekemällä liiketoiimntaa tästä lähestymistavasta.

Olen todennut jossain Facebook-postauksessanikin, mitä aiemmat sukupolvet eivät ymmärtäneet sitä tosiasiaa, pätee joka toimialaan, että ei siinä mitään paskapaperia lähdetä myymään, että jos haluaa paskapaperia myydä, pitää ottaa haltuun koko metsäteollisuus. Lähinnä tarina, miksi maat ja mannut on jäänyt viimeisimpien lähipiirini sukulaisilta perintönä saamatta, niin metsää kyllä on ollut takana jossain vaiheessa aivan varmasti, mutta sitten puolet alasta on hävitty pokeripelissä, ja sitten uhkapelurin syyllisyyden ja tappion hetkellä kirvelevä taloudellinen menetys on alkanut ketuttamaan niin paljon, että on ptänyt myydä toinen 50%, jotta on saatu huuhdottua se tappion karvas ja kitkerä tunne kansallisperinteeseen kuuluvalla jalolla aidolla Koskenkorvan tehtailla valmistetulla erinomaisen laadun ja maun omaavalla alkoholijuomalla alas.

Sama, mitä joku on joskus todennut, kun kysyy vappuna ”Missä sun ylioppilaslakki on?”, niin olen saanut vastauksena parikin kertaa ”Se vaihtui siinä lakkiaisten seuraavana aamuyön tunteina hampurilaiseen nakkikioskin jonossa.”

No, tämä alkuillan asiaviihteenä aitoon ”bloggari Petri Lius – Timanttisesti syvään jokaisen suomen kielen ymmärtävän piilotajuntaan syöpyvään ilman ja ehdottomasti ilman kompromisseja ja täysin uniikisti tarjoitulta”.

Voi olla, että tässä tulee koneella roikuttua taas aamun tunteihin yön yli, ja nyt on hyvä ja sopiva mielentila taas asiaviihdepuolella lukea sisältöä netistä, joka toimii kaikki ärsykkeet ympäristössäni reaaliajassa tilanteen tasalla ollen kääntyy myös tulkintani asiaviihde-puolelle ehdotomasti. Eli melko varmasti tulee julkaistua lisämateriaalia tämän viikonlopun aikana.