Eilen oli Iltasanomissa suomalaisten lukutaidon suhteen siitä, kuinka lukutaidottomia aikuiset ihmiset voivat olla, ja kuinka lukutaidottomuus voi vaikeuttaa elämää. Onhan se niinkin, siinä nyt mitään uutta tullut.


Itse selvitin kaikki kolmen esimerkkitekstin tasoa täysin pistein, joskin hersyvintä tekstiä oli "Ylin taso" -tekstissä sellaista, jota oli mielekästä makustella. Tämä asiaviihdebloginkaan tekstit mielestäni ainakaan täytä lainkaan missään nimessä nollatasoa lainkaan, vaikka joku muu voi olla toista mieltä. Ei ole tätä blogia perustaessani ollut edes hipoa nollatason tekstiä.


Videolla repäisyn suhteen mielekäs vaihtoehto ja tavallisen kansalaisen näkokulmasta on osallistua televisio-ohjelmaan, ja repäistä sitä kautta nettivideo-viraalisuosion toivossa.


Seiska uutisoi "Katso" -lehden alla, miten juuri julkaistussa uusimmassa meneillään olevan Diili-ohjelman jaksossa tehtävänä on järjestää suklaakonvehti-tasting-tapahtuma, ja otsikossakin käytetään sanaa "persnetto". Mitä siinä oli kulut kolmatta tonnia ollut ja sitten kukaan asiakkaista ei ollut ilmeisesti ostanut mitään, niin tapahtuman järjestävien joukkueiden osalta myyntitulot jäi nollille,  niin se on ja jonkinlainen saavutus.


Mitä itse ja jonkin verran seurannut Diilin uusinta kautta, mitä ohjelma on "Oma kirjasto" vai onko se "Omat suosikit" -välilehden alla tallennettuna helpottaakseni navigointia älytelevisioni kaukosäätimellä päästäkseni nopeammin mielenkiintoisena pitämäni seuraamani ohjelman jaksoihin. Tämän nyt voisi vappuetkoina katsoa, ajankuluksi viihteenä, vaikka ohjelman jakso lähetetäänkin vappupäivänä muistaakseni ensiesitys .passiivista televisionkatselussa siinä kiinni olevien ja sitä harrastavien saataville.