Mitä lopulta sain hankittua hain Hansa Korttelin Powerista 20€ kahvinkeittimen, niin mitä klassikkohan on erityisesti miessukupuolen edustajien osalta, johon ryhmään itsekin lukeudun, että ohjeitahan ei lueta erityisestikään kodinkonehankintojen osalta erityisestikään käyttöönottovaiheessa.

Tällaisessa peruskahvinkeittimessä tässähän oli mukana melko paksu ohjekirja, tekstiä kymmeniä sivuja yhteensä jopa 3-4 -kielellä. Tämä ja yhdenlaista humaania ajanvietettä, mitä näistäkin voi löytää asiaviihdepuolta vähän viihtyvyyden lisäämisen edestä.

Aiiemminkin tässä blogissa olen todennut M.A. Nummisen olevan aika viisaan oloinen mies, mitä mieshän on aikanaan profiloitunut näissä käyttöohjeiden ja oppaiden tekstien laulujen levyttämisessä ja esittämisessä. Idea siis ei ole uniikki lähihistoriaan mennen populaarikulttuurin historian saatossa edes Suomen perukoilla.

Kyllä se melkein ohjekirjaa voisi selailla, vaikka edes minullle kahvinkeittimen käyttöönottoprosessi ei tuottanut ylivoimaisia vaikeuksia. Ei se ole ohjeiden lukemisen tarkoitusperini. Tekstiä on mukavaa makustella aina välillä oikeassa mielentilassa.

Muutoinkin on rauhallinen ja leppoisa päivä olllut, mitä vaihdoin klassisen kitaran 1-ylä-e-kielen ja viritin korvakuulolta soittimen ja kävin muutaman kerran Carullin Andanten A-mollista lävitse soittaen, se menee jo ihan mallioppilaan kelpoisella tavalla hyvältä kuulostaen, vaikka toistakymmentä vuotta aikaa oli välissä, kun olen taas palannut itselle tärkeisiin harrastuksiin ja teemoihin, jotka ovat osittain myös määritelleet jollain tavalla elämänikaaren vaiheita eri vaiheissa jossain määrin kuitenkin. Olen tainnut Muusikoiden.netin keskustelupalstalla kitara-palstalla todeta ajat sitten, että musiikkiharrastus lopulta on pelastanut minut enimmäkseen mieron tieltä kuitenkin, se on minulle merkityksellinen elämäntapa, vaikka vain mukavana harrastuksena omaehtoisena musiikkiterapiana sitä kotioloissa enimmäkseen pidänkin.

Kyllä tässä ennen vakiokierroksen alkua kahvit pistän uudella keittimelläni tippumaan ja nautin lasin punaviiniä terveydeksi. On jo ollut todella pitkään sama luomuviini-hanapakkaus valintani pitkäripaisessa, mitä tanniinisuus ei pistä mahaani sököksi, mistä syystä olen kuullut, että monet pakosti juovat valkoviinejä, vaikka niissäkin on täytyy myöntää hyviä tuotteita. Itselleni ei liity aatteellista mitään väriin liittyvää punaviihin valintaan, mitä olen jokseenkin luova ja tunnepainoitteinen toisinaan omissa oloissani, niin juoma sopii itselleni erinomaisesti.