Olen tosiaan aloitellut verrattain myöhäisellä iällä tyhjästä tuon paalun tavoittelun tavoitteena ottaa maksimit irti loppuelämääni asti, vaikka forumula-kilpa-autoilusta en tiedäkään mitään, ainoastaan joskus katsonut aika-ajoja ja kisoja, mitä elämäni aikana kukaan sikayrittäjä ole maksanut mistään työsuorituksesta lainkaan palkkaa. Tavoittelen siis Paalua.

Mitä se itsestä kaikki tässä kiinni, ja toimiihan se tosiaan niinkin päin talouspuolen hoito-ajattelu, että mitä köyhät lähtevät aamusta toiseen paskatöihin oravanpyörässä ainoastaan edistääkseen omaa köyhtymistä entisestään ja vastavuoroisesti työnantajan varallisuus ja omaisuus sekuin kasvaa ja nousee. Köyhille pysty mitään myymäänkään, kun perseaukisilla ole lainkaan ostovoimaa kuluttaa yhtään mitään mihinkään hyödykkeeseen.

Jos tuon taloudenhoitopuolen elämässä järjestää tuolla elämänfilosofialla ”Köyhät kyykkyyn”, niin siinähän on ainoastaan taivas kattona, mihin tässä maailmassa voi päätyä oman elämän aikana, mutta vastavuoroisesti tuon kaltainen toimintamalli voi poikia jonkin verran vihamiehiä matkan varrella, ja voi olla, että hengissäkään selviä lopulta, jos jossakin kohtaa sitten tulee liikekumppanin kanssa bisneksistä riitaa, niin tämä tappaa liikekumppaninsa, ja sitten ollaan ja pysytään Airiston Helmen merepohjassa hamaan loppuun saakka. Pitää siis olla ihmisiksi, eikä bisneksien kanssa ole leikkiminen.

Se voi olla, että se on Paalun Paikka tässä kohtapuolin minunkin elämässäni elämäni ensimmäisen tilipäivän muodossa.