Mitä turvallisuus näissä 2022 arkikäytössä käteiskaupan hiipumisen nousevassa trendissä on yleistynyt teknologian mennen liian edelle, lähimaksut debit/credit -kortilla ja mobiilimaksut, niissähän on turvallisuus täysin retuperällä. Teknologia tulee aina ensin, ja se menee hurjaa vauhtia edellä kaiken muun.

Mitä tulee tietotyöläisenä ICT-ratkaisut -ja liiketoimintamahdollisuudet, niin siinäkin olisi bisnessaumaa, jos alkaisi kehittämään tuollaista nykyaikaisten maksupäätteiden etähallintatyökalua, joka sisältäisi kokonaisvaltaisen reaaliaikaisen maksupäätteisen transaktioiden ja siihen liittyvän kaiken datan monitoroinnin, joka voisi olla passiivisesti maksupäätteen huomaamatta olla prosessi ajossa: Tiedot välittyisi verkkomonitorioijan omalle päätteelle reaaliajassa, niinkään sitä etähallintaa siinä tarvita, muuta kuin sen verran, että sen saa sen liikkeenharjoittajan maksupäätteen tehdasasetukset murretuksi, eli rootattua, jailbreikattua, ehkä myös sekin etänä, niin sen jälkeen saa sen yhteyden auki siihen etähallittavaan maksupäätteeseen, johon sitten on ohjelmoituna siihen työkaluun software-järjestelmä, joka sitten välittää tietoliikenneyhteyksien välityksellä vastaanottajalle kaiken datan täysvaltaisena vastaanottajan päätteeseen.

Verkkoliikenne ei koskaan ole epämielenkiintoista, löytyy aika ajoin paljonkin mielenkiintoista dataa linjoilta, jota siellä liikkuu, ja paljon on myös liikennettä linjoilla vielä nykyään, joka ei kulje salattujen yhteyksien kautta. Se on julkista riistää meidän keskuudessa ollut jo pitkään.